Utorak, 05.01.2010.

18:26

Pupovac:Rešiti pitanja sa Beogradom

Predsednik SNV-a i poslanik u Saboru Milorad Pupovac kaže da bi Hrvatska 2010. godine trebalo da reši otvorena pitanja sa svim susedima, pre svega sa Srbijom.

Izvor: Beta

Default images

Na tradicionalnom prijemu SNV-a povodom predstojećeg pravoslavnog Božića, Pupovac je kazao da dogovor sa Slovenijom o rešavanju graničnog pitanja treba da predstavlja primer odnosa sa susedima. Dodao je da je neophodan iskorak u jačanju evropskog kapaciteta i Hrvatske i svih država u regionu.

Čestitajući pravoslavni Božić uz pozdrav "Mir Božji, Hristos se rodi!", Pupovac je poželeo da se kroz predstojeće ustavne promene u Hrvatskoj ojača položaj srpske i ostalih nacionalnih manjina.

On je naveo da u narednom periodu Vlada treba da nastavi borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, završi pregovore s Evropskom unijom i da se posveti merama za izlazak države iz krize.

Govoreći o predstojećem drugom krugu predsedničkih izbora, Pupovac je rekao da želi da Hrvatska ima predsednika koji je neće osramotiti i koji će pred Evropom i svetom pokazati "razboritost, toleranciju i odlučnost".

Izjavio je da očekuje da će Hrvatska iduću godinu dočekati "s predsednikom koji je s nama", aludirajući na kandidata Socijaldemokratske partije Ivu Josipovića, koji je bio na prijemu.

Premijerka Jadranka Kosor, čije je obraćanje izazvalo gromoglasni pljesak, kazala je da je ponosna na saradnju s koalicionim partnerom, ocenivši da je ta saradnja "u ovim vremenima od izuzetne važnosti".

Istakla je da će Hrvatska pomoći svim susedima na njihovom evropskom putu i založila se za unapređenje odnosa sa susedima u 2010.

Uz poruku "Mir Božji, Hristos se rodi", premijerka je čestitala pravoslavni Božić i uputila poruke mira i ljubavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: