Ministarka: Zakon o penzijama 2010.

Ministarka finansija Diana Dragutinović najavila je da će Vlada do marta 2010. pripremiti reformski zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.12.2009.

14:15

Default images

"Ovo što sada predlažemo nije reforma i to je tačno, ali ćemo do tada (mart 2010. godine) predložiti zakon koji će definitivno značiti reformu", rekla je Dragutinovićeva u Skupštini Srbije tokom načelne rasprave o šest predloženih zakona.

Ona je navela da u Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju treba razrešiti dileme indeksacije penzija od 2010. godine, zatim minimalnu starosnu granicu za odlazak u penziju i minimalni period u kojem će se uplaćivati doprinosi, kao i pravo na beneficirani radni staž.

Dragutinovićeva je rekla da je obezbeđivanje dugoročne održivosti javnih finansija sastavni deo programa sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Ona je ukazala da je uslov za sprovođenje programa sa MMF-om to da Vlada do kraja marta 2010. godine predloži Skupštini reformski zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju i zakon budžetskom sistemu i fiskalnoj odgovornosti.

"Ta dva zakona će smanjiti strukturalni debalans između javnih prihoda i javnih rashoda", rekla je Dragutinovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: