Nova vest
Fudbal 1

30.4.2024.

16:30

Skandal u Grčkoj – trener šampiona Grčke "podivljao" posle derbija

Trener atinskog AEK-a Matijas Almeida pozvan je na saslušanje pred članovima Komiteta za borbu protiv nasilja zbog epizode koju je imao nakon meča u Solunu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Veliki derbi oripao je PAOK-u posle preokreta rezultatom 3:2, ali je ponašanje Almeide ono o čemu se dan kasnije najviše piše u grčkim medijima.

Oparen od besa, temperamentni Argentinac je krenuo u obračun sa nekim iz protivničkog tabora (precizan razlog takvog postupkanije poznat), u gužvi je čak nasumice ščepao za vrat predstavnika domaćeg tima, dok su ga igrači oba tima smirivali.

Potom se povukao, tačnije drugi su ga udaljili iz epicentra gužve, ali nije se smirio - ponovo je krenuo u obračun pa su opet morali da ga drže.


Na konferenciji za medije, mirnije glave, povratio je razum.

"Izvinjavam se čoveku kojeg sam uhvatio za vrat. Kad me neko gurne, ja ću da uzvratim", rekao je nakon burne utakmice prvoplasiranog i drugoplasiranog tiam na tabeli.

U pitanju je bilo 8. kolo plej-ofa.  

Almeida će, ipak, svoje ponašanje morati da objasni i Komitetu za borbu protiv nasilja u sportu, koje je formirano kako bi sankcionisalo ovakve postupke svih aktera na grčkoj fudbalskoj sceni.

Grčke vlasti su inače poslednjih meseci vrlo osetljive na svaku vrstu nasilja, donete su nove mere vezane za bezbednost na stadionima, postavljene i kamere na svim objektima, kao i niz drugih radnji posle ubistva policajca u huliganskim neredima pred odbojkaški meč Olimpijakosa i Panatinaikosa u decemru.


 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu