Petak, 11.12.2009.

16:46

Štrajk lekara u Gračanici

Lekari i univerzitetski profesori Hirurške klinike u Kliničko-bolničkom centru Priština počeli su štrajk upozorenja i traže smenu direktora Stojana Sekulića.

Izvor: Beta

Default images

KBC Priština je inače izmešten u Gračanicu. Jedan od članova Štrajkačkog odbora Rade Grbić kaže da je štrajk juče počelo 20 lekara i profesora. Grbić je za agenciju Beta kazao da su se lekari odlučili na štrajk zbog "organizacionih, finansijskih problema i stručnih zloupotreba u rukovođenju", za koje optužuju Sekulića.

Štrajkači su naveli da "korumpiranost, nepotizam i bahatost u rukovođenju direktora Sekulića za posledicu ima odlivanje stručnog kadra, kao i nenamensko korišćenje materijalnih sredstava", što će, dodaje se, "dovesti u pitanje normalan rad te zdravstvene ustanove".

Grbić je dodao da su lekari o svim problemima obaveštavali nadležne republičke organe, ali da nisu dobili odgovor.

"Normalno funkcionisanje Hirurške klinike bilo je moguće samo uz naše maksimalne napore, odricanja i entuzijazam, bez obzira na sve probleme vezane za rad, smeštaj i odlazak do Gračanice", navodi se u saopštenju koje su izdali štrajkači.

Grbić je kazao da će štrajk trajati sve dok ne bude smenjen Sekulić.

Sekulić je, međutim, za agenciju Beta odbacio navode štrajkača.

Prema njegovim rečima, štrajkuje desetak lekara koji bi "malo da rade, a malo da budu u Beogradu".

"Plata mora da se zaradi i oni (štrajkači) moraju da budu tu i da rade u KBC u Gračanici. Ja zahtevam da zaposleni poštuju Zakon o radu i zdravstvenoj zaštiti", naveo je Sekulić i dodao da je njega postavila Vlada Srbije i da će poštovati odluke te vlade.

Grbić, s druge strane, navodi da i pored štrajka lekari i drugi medicinski radnici pružaju sve potrebne usluge bolesnicima i pacijentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: