Priznao ubistvo Kočiša

Ivica Mihajlović priznao je danas pred sudom da je 8. januara 2008. u Beogradu ubio transseksualca Mihalja Kočiša-Minju od koga je uzeo 10 evra i 2.000 dinara.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.12.2009.

15:42

Default images

Optuženi Mihajlović (30), iz Vladičinog Hana, na početku suđenja pred Okružnim sudom detaljno je ispričao kako je nožem dva puta ubo Kočiša. On je krivicu preuzeo na sebe, izmenivši iskaz iz istrage u kojem je teretio drugooptuženog Novicu Radisavljevića (36), iz Požarevca.

"Svestan sam krivice i da ne mogu da se izvučem bez 30, 40 godina, za mene nema opravdanja. Iskreno, nisam hteo da ga ubijem, ali ga nisam ubio zato što je transseksualac niti zato što imam nešto protiv takvih osoba", rekao je Mihajlović.

Mihajlović je rekao da je kod Radisavljevića, sa kojim je izdržavao kaznu u Niškom zatvoru, živeo nekoliko meseci pošto je bio u bekstvu iz zatvora i da mu je drugooptuženi pričao o tome da je koristio seksualne usluge omanje prostitutke krhke građe u čijem je novčaniku video dosta novca.

"Odlučio sam da stupim u kontakt sa oštećenim sa namerom da uzmem novac. Kada sam došao u njegov stan, nije mi bilo dobro, jer sam video ogromnog čoveka, većeg od mene i jačeg, sirovinu", rekao je Mihajlović.

Optuženi je detaljno opisao kako se potukao sa žrtvom, potom ga izbo nožem, pretražio stan, uzeo novčanik i dva telefona i izlazeći iz stana preskočio Kočiša koji je još bio živ i gledao ga.

Prvooptuženi je naveo da je Radisavljevića u istrazi teretio jer je bio kivan na Novicu, pa je rekao da mu je drugooptuženi dao ideju za ubistvo Kočiša i da mu je dao i nož i čekao ga posle ubistva.

"Istina je ono što sam danas rekao. Novica nema veze sa ovim", rekao je Mihajlović.

Radisavljević je rekao da nije kriv i da nema veze sa ubistvom i da nikada nije video Kočiša, nego je u tom stanu često koristio usluge prostitutke Jelene, sitne žene srednjih tridesetih godina, o kojoj je pričao Mihajloviću.

"Jedina moja krivica je što sam ranije osuđivan i što sam primio Ivicu da živi kod mene. Stanovao je kod mene, nije radio ništa, ja sam ga izdržavao pošto sam zarađivao 500 evra mesečno kao radnik obezbeđenja", rekao je Radisavljević.

Naveo je da je "siguran da je Jelena žensko" jer je spavao sa njom i da u njenom stanu nikada nije bilo drugih ljudi.

"Bio sam kod nje 7. januara, dan pre ubistva, ali nismo mogli da imamo seksualni odnos jer mi je rekla da je zauzeta. Sutradan sam otišao kući u Požarevac zbog porodičnih problema, pošto je moj polubrat narkoman stalno tukao našu majku, a posle je zbog nasilja u porodici
osuđen na godinu i po dana zatvora", rekao je Radisavljević.

Nastavio je iskaz rečima da se iz Požarevca vratio 8. januara uveče i da je te večeri video Mihajlovića, ali da sa njim nije mnogo pričao jer je žurio na posao, a Mihajlović je sutradan nestao iz njegovog stana i uzeo mu bankovnu platnu karticu, 140 evra i mobilne telefone.

Radisavljević je rekao da je isto govorio i u istrazi, ali je policija zlonamerno interpretirala njegove reči i dodao da u iskazu koji je potpisao u prisustvu branioca po službenoj dužnosti nije tačno ništa u vezi sa Kočišem.

Sudija Rastko Popović odložio je suđenje na neodređeno vreme zbog reforme sudstva i rekao da će nastavak biti najverovatnije u februaru 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: