Sreda, 09.12.2009.

14:20

Dostavljena kompletna dokumentacija

Okružnom sudu u Beogradu dostavljena je kompletna dokumentacija u vezi sa istragom protiv Svetlane Ražnatović, izjavila je portparolka tog suda Ivana Ramić.

Izvor: Tanjug

Default images

Pre dva dana sudu je stigla dokumentacija iz Grčke, a ranije su dostavljeni neophodni pisani dokumenti iz Francuske, Bugarske, Turske, Austrije i Rusije, navela je Ramićeva.

Prema njenim rečima, dokumentacija iz solunskog fudbalskog kluba "Aris" poslata je na prevođenje i tek po okončanju prevoda sud će uputiti spise predmeta Okružnom tužilaštvu na odluku o optužnici.

Ramićeva je objasnila da je istražni sudija, postupajući po predlogu tužilaštva za dopunu istrage protiv Ražnatovićeve, u postupku međunarodne pravne pomoći zamolnim putem preko nadležnih ministarstava zatražio određenu pisanu dokumentaciju iz više zemalja.

Dokumentacija iz "Arisa" tiče se transfera fudbalera Miroslava Savića iz "Obilića", a njenim prevođenjem trebalo bi da se okonča istraga koju Okružni sud vodi protiv Ražnatovićeve više od šest godina.

Tužilaštvo će po prijemu spisa predmeta odlučiti da li će podići optužnicu, zatražiti dopunu istrage ili će odustati od krivičnog gonjenja Ražnatovićeve i njene sestre Lidije Veličković koja se sumnjiči da joj je pomagala u sumnjivim transakcijama.

Okružno tužilaštvo u Beogradu je prošle godine, posle šest meseci razmišljanja o podizanju optužnice protiv Ražnatovićeve, ponovo predložilo sudu da dopuni istragu protiv nje, odnosno pribavi dokumentaciju o prodaji pojedinih fudbalera Obilića stranim klubovima.

Istraga protiv udovice Željka Ražnatovića Arkana počela je posle njenog hapšenja u akciji "Sablja", 2003. godine.

Posle dva meseca u pritvoru, Ražnatovićeva je puštena da se brani sa slobode od sumnji da je kao nekadašnja predsednica FK Obilić protivpravno prisvajala deo novca od transfera 15 fudbalera u strane klubove i na taj način protivpravno pribavila 22.529.000 maraka i 480.000 američkih dolara (oko 11 miliona evra), za koliko je i oštetila klub sa Vračara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: