Suđenje za ubistvo Bojana Majića

Presuda za ubistvo navijača fudbalskog kluba "Voždovac" Bojana Majića biće izrečena sutra pred Okružnim sudom u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 09.12.2009.

00:33

Default images

Na suđenju za ubistvo Bojana Majića, navijača Fudbalskog kluba Voždovac, koji je ubijen u vozu 2005. godine, a za koje su osumnjičeni navijači Fudbalskog kluba Rad, danas su iznete završne reči, a presuda je najavljena za sutra. Krivični postupak za ubistvo Majića traje od 2006 godine.

Optužnica je prvobitno bila podignuta protiv Aleksandra Kovačevića, ali je januara 2009. promenjena i po njoj je prvooptuženi sada Bojan Hrvatin.

U završnim rečima, na suđenju za ubistvo navijača FK Voždovac, tužilaštvo je navelo da sve ukazuje na to da je ovo krivično delo počinio Bojan Hrvatin.

Takođe, tužilaštvo smatra da je bilo pritiska na ostale izvršioce, tako da oni nisu hteli da terete jedni druge. Međutim, branilac Hrvatina, advokat Milan Vulin, ne slaže se sa novom optužnicom po kojoj je njegov branjenik prvooptuženi.

Vulin kaže i da niko od svedoka nije eksplicitno tvrdio da je Majića ubio Hrvatin, već samo da je Hrvatin bio prisutan, ali nije naneo povrede preminulom.

Aleksandar Kovačević, koji je prvobitno bio optužen za ubistvo, sudu je rekao da nikada ne bi dozvolio da nego drugi odgovara za delo koje je on počinio, te da je kriv samo za to što je bio u vozu sa grupom navijača Rada koja je ubila Majića.

Kovačevićev branilac Vojislav Vukotić tražio je da sud uzme olakšavajuće okolnosti prilikom izricanja presuda, jer se Kovačević redovno odazivao na pozive suda, predao se organima gonjenja, ranije nije osuđivan, a i tokom istrage bio je sedam meseci u pritvoru.

Punomoćnik porodice ubijenog Bojana Majića, advokat Nebojša Glavaš u završnoj reči je ukazao na to da sud nije u pretresu ukazao na motive zbog kojih je ovaj mladić ubijen.

Presuda četvročlanoj grupi, osumnjičenoj za ubistvo najvijača Fudbalskog kluba Voždovac u vozu 2005. godine, biće izrečena sutra.

Ubistvima među navijačkim grupama između ostalog bavi se i emisija Insajder koja je na programu sutra u 22 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: