Dačić protestovao zbog Kosova

Ministar policije Ivica Dačić protestovao je na forumu u Briselu jer je delegacija Kosova uklonila oznaku UNMIK sa svojih stolova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.11.2009.

17:38

Default images

Zbog toga je kasnilo zasedanje Ministarskog foruma na temu pravosuđa i unutrašnjih poslova EU i zapadnog Balkana. Posle Dačićevog protesta, sve table su sklonjene sa stolova, pa je dvodnevna sednica počela rad, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Zasedanje je počelo pozdravnim govorom švedske ministarke pravde Beatris Ask, koja je istakla da je "prioritet Evropske unije integracija zemalja zapadnog Balkana i proces vizne liberalizacije", kao i borba protiv trgovine ljudima.

U nastavku sednice, prisutnima se obratio i potpredsednik Evropske komisije Žak Baro, koji je izneo ocenu stanja u zemljama zapadnog Balkana.

Baro je naglasio da je "proces stabilizacije i pridruživanja ključni element za integraciju zemalja zapadnog Balkana" i da je Srbija "ostvarila značajan napredak u borbi protiv korupcije". On je pozdravio usvajanje Nacionalne strategije za borbu protiv kriminala.

Kada je proces vizne liberalizacije u pitanju, "ostvaren je ogroman napredak", što je veliki uspeh zemalja zapadnog Balkana", rekao je Baro i čestitao Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori "na poslu koji su obavili", navodi se u saopštenju.

Dačić učestvuje u radu Ministarskog foruma na temu pravosuđa i unutrašnjih poslova Evropske unije i zapadnog Balkana, koji je počeo u Briselu.

Na forumu će biti reči o procesu stabilizacije i pridruživanja, viznoj liberalizaciji, borbi protiv korupcije, protiv trgovine ljudima i trgovine oružjem, kao i o proceni pretnje od organizovanog kriminala u jugoistočnoj Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: