Preminula u Kruševcu imala H1N1

Kod pacijentkinje koja je preminula u kruševačkoj bolnici potvređeno prisustvo virusa H1N1. Još nema potvrde da je preminuli u Nišu imao novi grip.

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2009.

14:23

Default images

Sumnja se da je pacijent koji je sinoć preminuo na Infektivnoj klinici u Nišu takođe imao novi grip, ali to još nije zvanično potvrđeno. S druge strane, pacijentkinja koja je danas preminula na Infektivnom odeljenju kruševačke bolnice imala je novi grip, rečeno je agenciji Beta u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje.

"Analize uzoraka koje smo jutros poslali na Istitut Torlak su potvrdile prisustvo novog gripa kod te pacijentkinje", rekao je epidemiolog u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje Dragan Vuksanović.

On je dodao da je reč o pacijentkinji koja je juče popodne sa visokom temperaturom primljena na Infektivno odeljenje kruševačke Bolnice.

"Pacijentkinja je bila gojazna, imala je određene zdravstvene poteškoće koje je novi virus dodatno iskomplikovao', kazao je Vuksanović.

Direktor kruševačkog Zdravstvenog centra Vojkan Kulić rekao je ranije danas da se J.D. (55) iz Velikog Šiljegovca u Bolnicu javila juče popodne u teškom stanju te da je tokom noći stavljena na respirator, a u ranim jutarnjim časovima na žalost preminula.

Direktor Niške infektivne klinike Žarko Ranković je za agenciju Beta kazao da je jedan pacijent u toj bolnici preminuo tokom noći, da je bio "težak srčani bolesnik", kao i da je bolovao od šećerne bolesti. Ranković je kazao da će konačnu potvrdu da li je preminuli oboleo od virusa gripa A H1N1 dati laboratorijska obrada uzoraka.

Na niškoj klinici je 5. novembra preminuo pacijent sa teškom hroničnom opstruktivnom bolešću pluća, za koga je kasnije potvrđeno da je oboleo od novog gripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: