Postupak protiv Vladana Lukića

Protiv predsednika FK "Crvena zvezda" Vladana Lukića podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nošenja dukserice sa porukom podrške huliganima.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2009.

15:38

Default images

Republički javni tužilac Slobodan Radovanović podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i protiv Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" zbog toga što je Vladan Lukić na utakmici u Novom Pazaru nosio duksericu sa tekstom pesme koja podržava huligane. Protiv Lukića je takođe predložena i zabrana obavljanja dužnosti predsednika kluba, kazao je Radovanović.

Umesto navijača, koji su odustali od dolaska na utakmicu u Novi Pazar, predsednik fudbalskog kluba “Crvena zvezda” Vladan Lukić je 28. oktobra nosio navijačko obeležje.

On se na utakmici u Novom Pazaru pojavio u dukserici na kojoj su ispisani stihovi kojima se poziva na nasilje.

"Predsednik kluba nije sebi smeo da dozvoli da nosi takvu duksericu. Ovi stihovi zvuče drastično i direktno pozivaju na nasilje i obračun. Mi smo javno i jasno rekli da ćemo sprečiti svako nasilje i u stanju smo da to i uradimo", rekao je tužilac Slobodan Radovanović. Radovanović je podsetio da je predsednik fudbalskog kluba duksericu sa spornim stihovima obukao i pored toga što je susret klubova “Crvena zvezda” i “Novi Pazar” proglašen utakmicom visokog rizika.

On je naveo da je za nedolično ponašanje fizičkih lica na sportskim dešavanjima propisana kazna od 20.000 do 50.000 dinara.

On je rekao da je zahtev za pokretanje postupka podnet zbog prekršaja i nedoličnog ponašanja predsednika kluba na utakmici koja je proglašena utakmicom visokog rizika i ukazao da zbog toga fudbalskom klubu "Crvena zvezda" preti kazna od 300.000 do milion dinara.

Radovanović je rekao da se nada da će sudija za prekršaje hitno pokrenuti ovaj predmet i da će doneti odluku koja će biti poruka svima da je država odlučna da se bori protiv nasilja.

Vladan Lukić reagovao je na tvrdnje tužioca Radovanovića, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

O zahtevu za pokretanje postupka protiv Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" i njenog predsednika možete čitati i u našoj rubrici Sport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: