Delegacija Beograda u Čikagu

Gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas,koji je u poseti Čikagu, kaže da očekuje da će sledeće godine biti uspostavljena avio-linija od Beograda do Čikaga.

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2009.

19:37

Default images

Delegacija Beograda koja je poseti Čikagu posetila je policiju u tom gradu, saopšteno je iz Gradske uprave. Delegacija koju predvodi gradonačelnik Dragan Đilas, posetila je i postrojenje za preradu vode, a obići će i najveći kongresni centar u Severnoj Americi, Urbanistički zavod Čikaga i Odeljenje za saobraćaj.

"Zahvalan sam gradonačelniku Ričardu Dejliju na pomoći koju nam pruža", rekao je Đilas.

Kako se navodi, gradonačelnici Beograda i Čikaga, Dragan Đilas i Ričard Dejli, razgovarali su juče o daljoj saradnji u okviru Sporazuma o bratimljenju dva grada, potpisanog 2005. godine.

Dejli je prihvatio poziv Đilasa da poseti Beograd, dodaje se u saopštenju.

U povelji koju su pre četiri godine potpisali gradonačelnici Beograda i Čikaga Nenad Bogdanović i Ričard Dejli piše da će dva
grada razvijati bratske odnose na bazi saradnje, ravnopravnosti i zajedničke koristi radi unapređenja i širenja kulturne i ekonomske saradnje i trgovinskih odnosa između dva grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: