Ponedeljak, 05.10.2009.

00:45

Beč: Grafiti na ambasadi Srbije

Nepoznate osobe su ispisale grafite podrške navijačima Partizana na fasadama ambasade Srbije i konzularnog odeljenja Srbije u Beču.

Izvor: Tanjug

Default images

Na nedavno završenoj fasadi ambasade osvanula je poruka "Sloboda - Grobari 1970", a na fasadi pokraj ulaza u Konzularno odeljenje "Grobari - sloboda navijačima". U ambasadi, koja se nalazi u trećem bečkom okrugu, kvartu diplomatskih predstavništava, i u Konzularnom odeljenju, smeštenom u 5. okrugu, u jednoj stambenoj zgradi, niko nije primetio vandale.

Ambasadu Srbije, za razliku od nekih ambasada većih zemalja u okruženju, već godinama ne obezbeđuje austrijska policija danonoćno, već samo po potrebi, kada postoje određene najave, poput demonstracija.

Pretpostavlja se da su vandali, posebno za grafite na ambasadi, pošto se ona nalazi u prometnoj ulici, iskoristili noć da bi izvršili ovaj atak na fasadu zgrade pod kulturnom zaštitom.

Službenici diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije u Beču obavestili su o vandalskom aktu nadležne organe i zatražili preduzimanje mera.

Služba za zaštitu ustanovnosti i borbu protiv terorizma odmah je reagovala i izvršila je uviđaj i ispitaće čitav slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: