Pomoć deci bez roditelja

Udruženje "Šumadija tekstil” iz Kragujevca, povodom početka nove školske godine, poklonilo je garderobu deci bez roditeljskog staranja u Domu "Mladost".

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2009.

11:17

Default images

Ova donacija namenjena je štićenicima koji idu u osnovnu školu, dok će deca starosti do šest godina novu odeću dobiti sledeće nedelje. Deca iz Doma "Mladost" nisu krila oduševljenje dok su otvarala kese sa novom garderobom koju će već sutra obući u školu. Navikli su, kažu, da dobijaju odeću, ali uglavnom dobro očuvanu koju je već neko nosio.

Kragujevački tekstilci, znajući da budžet Doma “Mladost” nije dovoljan da podmiri sve potrebe, rešili su da obraduju decu novom odećom. U kese su spakovali pantalone, trenerke i dukseve.

Dom “Mladost” takođe kupuje garderobu za decu, ali u meri u kojoj budžet to dozvoljava. Štićenici brzo prerastu odeću, pa je nasleđuju mlađe generacije.

Ovog puta prioritet u dobijanju paketa imali su štićenici koji pohađaju osnovnu školu, kažu u udruženju "Šumadija tekstil".

Međutim, već naredne nedelje novom garderobom pokušaće da izmame osmeh na licu I štićenicima uzrasta do šest godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: