Opozicija o Berluskoniju i skandalu

Italijanska opozicija okrivila je premijera Silvija Berluskonija da je seks skandalom ugrozio imidž italijanske vlade.

Izvor: B92

Sreda, 22.07.2009.

00:57

Default images

Italijanski nedeljnik "Espreso" objavio je u ponedeljak snimak za koji tvrdi da je napravljen tokom noći koju je Berluskoni proveo s devojkom iz pratnje, a juče je na internet strani tog nedeljnika objavljen još jedan snimak koji deluje kao njihov razgovor.

Berluskonijev advokat osporio je verodostojnost snimaka navodeći da su "plod mašte".

Opoziciona stranka levog centra Demokratska partija ocenila je da je skandal "objektivno oslabio imidž i autoritet italijanske vlade".

Od članova vlade, konzervativaca, koji često brane porodične vrednosti, u predlogu te stranke u Senatu traži se da budu dosledni u svojim privatnim životima i nastupima u javnosti.

Predlog opozicije blokirali su poslanici konzervativne većine.

Na optužbe zbog umešanosti u seks skandal, italijanski premijer Silvio Berluskoni je odgovorio rečima: “nisam svetac”.

Italijanski premijer je danas na jednoj poslovnom skupu izjavio: "Nisam svetac, to ste do sad već shvatili", prvi put pominjući skandal od objavljivanja spornih snimaka.

Istraživanja javnog mnjenja su pokazala da je višemesečni skandal naneo malo štete Berluskonijevoj popularnosti u samoj Italiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: