Sahranjeni stradali vojnici

Kremacija pilota Radeta Ranđelovića, stradalog prilikom pada aviona MIG 29 u Batajnici, obavljena je uz državne i vojne počasti na Novom groblju u Beogradu.

Izvor: B92, FoNet

Četvrtak, 09.07.2009.

17:13

Default images

Kremaciji su, pored članova porodice, prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, ministri odbrane i policije Dragan Šutanovac i Ivica Dačić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić, direktor policije Milorad Veljović, pripadnici Komande i jedinica Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, kolege i prijatelji.

Opraštajući se od pokojnog kolege brigadni general 204. avio baze Mirko Vranić rekao je da je Ranđelović bio ozbiljan, pravičan i predan poslu i da će nastaviti da živi u sećanjima kolega, rodbine i prijatelja.

Ranđelovićevoj supruzi predata je državna zastava kojom je bio prekriven njegov kovčeg.

Pilot Ranđelović rođen je u Bajinoj Bašti, Vazduhoplovnu akademiju završio je 1985. godine i važio je za najiskusnijeg pilota MIG-a 29 i otac je tri sina.

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac posthumno je Ranđelovića unapredio u čin pukovnika avijacije pilota.

Ranije danas na groblju u Staroj Pazovi uz vojne počasti sahranjen je i vojnik Milan Ulemek (24) koji je takođe u utorak poginuo pri udesu aviona.

Pogrebu Ulemeka, pored članova porodice, prisustvovali su predsednik Tadić, ministar Šutanovac, starešine i vojnici 177. raketno-artiljerijskog diviziona protivvazduhoplovne odbrane u kome je služio redovni vojni rok, kao i rodbina, prijatelji i meštani Stare Pazove.

Na teritoriji opštine Stara Pazova danas je proglašen dan žalosti povodom tragične pogibije Ulemeka.

Ranđelović je poginuo prilikom pada aviona, a Ulemek kada je letelica udarila u zemlju u krugu aerodroma u parku tehničkih sredstava gde se nalazio na redovnom zadataku - požarstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: