Ponedeljak, 22.06.2009.

17:25

Novi grip u Crnoj Gori

U Crnoj Gori je potvrđen slučaj gripa A (H1N1), kod crnogorskog studenta koji je iz SAD doputovao u Crnu Goru, potvrdilo je crnogorsko Ministarstvo zdravlja.

Izvor: Beta

Default images

Ministar zdravlja Miodrag Radunović rekao je na konferenciji za novinare da je oboleli student izolovan u Infektivnoj klinici u Podogrici, da je njegovo stanje stabilno i da se očekuje izlečenje. On je od juče na Infektivnoj klinici, a potvrda da je reč o virusu H1N1 dobijena je iz beogradskog Instituta Torlak, gde su obavljene analize.

Crnogorski student studira u američkoj državi Njujork, doputovao je u Podgoricu preko Minhena a po dolasku u Crnu Goru kod njega su se javili prvi simptomi novog gripa.

Saopšteno je da su svi koji su bili u kontaktu s njim "pod kontrolom".

Sanitarna inspekcija i Ministarstvo zdravlja Crne Gore su od 11. juna, kada je proglašena pandemija novog gripa u svetu, pojačali nadzor na graničnim prelazima zbog opasnosti od pojave virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: