Raketama sprečena veća šteta

Nevreme koje je zahvatilo četiri sela čačanske opštine, prema prvim podacima, nije pričinilo veliku štetu, jer je na vreme delovano protivgradnim raketama.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2009.

12:12

Default images

Ispaljeno je čak 110 raketa sa 47 protivgranih stanica na području većeg dela zlatiborskog i manjeg dela moravičkog okruga. Međutim, iako je danas uspešno dejstvovano, ukoliko se ne nabave nove zalihe protivgradnih raketa, gradonosni oblaci u ovoj sezoni mogli bi tek da pričine velike štete.

U radarskom centru Užice meteorolozi su u protekla tri dana malo spavali, ali su zato bili budni, kako bi organizovali dejstvo po oblacima koji su mogli da pričine veliku štetu.

Prema podacima Radarskog centra Užice, grad je padao i u opštinama Bajina Bašta, Užice, Priboj i na Zlatiboru.

Iako će narednih dana popunjenost raketama biti na zadovoljavajućem nivou, problemi mogu nastupiti ukoliko bude učestala pojava gradonosnih oblaka, jer je nakon poslednjeg dejstva, centralni magacin prilično ispražnjen.

Meteorolozi u radarskom centru Užice i dalje će budno pratiti gradonosne oblake. Oni kažu da su i strelci spremni, da radio veza odlično funkcioniše.

Samo bi trebalo na vreme obezbediti i dovoljan broj rakete, kako grad ne bi zadao veće glavobolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: