Bil Klinton izaslanik UN za Haiti

UN će imenovati bivšeg američkog predsednika Bila Klintona za specijalnog izaslanika za Haiti, saopštio je njegov portparol.

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2009.

12:10

Default images

Mirovne snage UN od 2004. godine obezbeđuju sigurnost na Haitiju i pomažu u obuci haićanske policije kako bi kasnije mogla da preuzme dužnost od snaga UN. Klinton uživa veliku popularnost među siromašnim stanovništvom Haitija zbog toga što je pomogao svrgavanje diktatorskog režima 1994. godine.

On je u martu već posetio glavni grad Haitija, Porto-o-Prens, zajedno sa predstavnicima UN kako bi ohrabrio investitore da ulažu u tu zemlju.

Posle toga u Vašingtonu je organizovana donatorska konferencija na kojoj je prikupljeno 324 miliona dolara za siromašne stanovnike Haitija.

Zbog toga što je oženjen sa Hilari Klinton, američkom državnom sekretarkom, Stejt department mora da odobri imenovanje bivšeg predsednika u međunarodnim aktivnostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: