Sreda, 11.03.2009.

15:58

Čačak: Da li je bilo pretnji

Vojislav Ilić, brat Velimira Ilića, demantuje navode da je pretio čačanskom odborniku i vlasniku lokalnih medija Stojanu Markoviću.

Izvor: B92

Default images

Ilić, koji je direktor Javnog preduzeća Gradac u Čačku, kaže za B92 da je zatečen tom vešću i da mu nije rekao nijednu reč. Prethodno su medijske organizacije osudile pretnje smrću koje je, prema tvrdnjama Markovića, izrekao Vojislav Ilić juče tokom zasedanja Skupštine opštine Čačak.

Nezavisno udruženje novinara Srbije, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Asocijacija Lokal pres osudile su pretanje Markoviću, koji je opštinski odbornik i vlasnik Čačanskih novina i radija Ozon.

Iz tih organizacija je saopšteno da je, navodno, Vojislav Ilić vređao je Stojana Markovića dobacujući mu za vreme njegovog izlaganja sa skupštinske govornice.

Kasnije mu je, navodno, u hodniku Skupštine rekao da se njegov brat Velimir Ilić leči u bolnici upravo zbog novinskih tekstova u čačanskim novinama. Ilić je tada Markoviću zapretio da će "da mu ode glava" ukoliko ne prestane sa tekstovima o lideru Nove Srbije.

Stojan Marković je o ovim pretnjama odmah obavestio odeljenje MUP u Čačku i najavio krivičnu prijavu protiv Vojislava Ilića.

Te organizacije traže da se zaštiti Marković, "tim pre što je Vojislav Ilić pre nepune tri godine, kada je obavljao funkciju predsednika Skupštine opštine, Markoviću takođe pretio smrću, što je kasnije ponovio i u stanici policije, dajući izjavu pred načelnikom Milovanom Petrovićem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: