Petak, 20.02.2009.

13:43

Skadarlija za turiste

Privredna komora Beograda, Turistička organizacija Beograda i Skupština grada pokreću projekat unapređenja turističke ponude Beograda. Tema je Skadarlija.

Izvor: Tanjug

Default images

Boemska četvrt Skadarlija treba da dobije autentičan izgled iz 19. veka, iz vremena pesnika Đure Jakšića, kako bi postala atraktivna turistička destinacija. Dejan Veselinov, iz Turističke organizacije Beograda, govorio je u Vestima B92 o planovima za Skadarliju.



A na sastanku u Privrednoj komori Beograda, predsednik Stalne konferencije gradova i opština Željko Ožegović kazao je da je ovo pravo vreme za preuređenje Skadarlije i oživljavanje turističke ponude Beograda zbog predstojeće Univerzijade i velikog broja učesnika i turista koji se očekuju.

Skadarlija ima oko 34 objekta - restorana, kafea, galerija, četiri spomenika i česmu, dok u Skadarskoj, Jevrejskoj, Zetskoj i Siminoj ulici ima 30 kuća iz 19. veka, što je veliki turistički potencijal Beograda, istakli su predstavnici Turističke organizacije Beograda.

Ta boemska četvrt treba da bude obogaćena nizom sadržaja, kao što su prodaja suvenira, cveća, fotografisanje, kako bi strani turisti tamo proveli tri-četiri sata, istaknuto je na sastanku.

Na sastanku u Privrednoj komori Beograda mogle su se čuti primedbe kako se turistima nudi jednolična vrsta hrane, mnogo mesa, da nedostaje raznovrsna ponuda, dok konobari nemaju adekvatne uniforme i ne znaju strane jezike.

Na sastanku je predloženo da se formira preduzeće Skadarlija, da se donese novi kodeks za tu boemsku četvrt i da se formira savet koji bi nadgledao njegovo sprovođenje.

Ukazano je da je neophodna saradnja svih nadležnih institucija Turističke organizacije Beograda, Privredne komore Beograda, Skupštine grada, kao i turističko-ugostiteljskih preduzeća kako bi Skadarliji bili vraćeni nekadašnji sjaj i atraktivnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: