Koštunica: Vlast će priznati Kosovo

Nove vlasti u Srbiji najavljuju da će priznati Euleks, čime postaju saučesnik u pravljenju kvazidržavne tvorevine na tlu Srbije, izjavio je Vojislav Koštunica.

Izvor: FoNet, Veèernje novosti

Nedelja, 26.10.2008.

12:14

Default images

"Ahtisarijev Euleks za otimanje Kosova od Srbije već se mesecima protivpravno razmešta u pokrajini. Najobičnija je obmana sakrivanje vlasti iza odluke Saveta bezbednosti, jer će SB doneti odluku samo ako je Srbija saglasna sa tim. Neće ni Rusija ni SB UN biti veći Srbi od nas samih", rekao je predsednik Demokratske stranke Srbije za “Večernje novosti”.

Predsednik DSS-a kaže i da priznavanjem Euleksa vlast u stvari priznaje nezavisnost Kosova.

"Preko svoje propagande, vlast će i ovo prikazati kao veliku diplomatsku pobedu. Posle takve pobede vlasti nad svojim narodom, preostaje im samo još jedna pobeda, a to je da formalno priznaju Kosovo kao nezavisnu državu", smatra on.

Koštunica je naveo da se nikada nije desilo da se donosi tako jedna važna odluka "iza leđa Narodne skupštine, pa tako i iza leđa građana, jer vlast nema hrabrosti da zatraži od skupštine da se izjasni o priznavanju Ahtisarijevog Euleksa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: