LDP: Razjasniti "slučaj Obradović"

LDP zahteva od MUP-a da razjasni sve okolnosti pod kojima je protiv Milana Obradovića bila vođena "montirana" istraga.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2008.

17:03

Default images

Nekadašnji načelnik beogradske policije Milan Obradović uhapšen je 22. marta 2005. godine zbog sumnje da je nezakonitim metodama iznudio iskaz od pojedinih pripadnika "Makine grupe", osumnjičenih za ubistvo policijskog generala Boška Buhe. Tužilaštvo je zbog nedostatka dokaza odustalo od gonjenja Obradovića.

Takva odluka, navodi LDP, potvrđuje tvrdnje te stranke da je Obradović "žrtva političkog progona od strane Vojislava Koštunice i onih koji su uhapšeni tokom akcije 'Sablja' zbog susreta sa ubicama premijera Srbije Zorana Đinđića".

LDP tvrdi da su dolaskom Koštunice na vlast smenjeni svi ljudi u sudstvu, tužilaštu i policiji, koji su, kako piše u saopštenju, bili deo jedine akcije protiv organizovanog kriminala u istoriji Srbije i koji su odgovorno radili svoj posao.

Dodaje se da će LDP zatražiti od Vlade Srbije da Obradović bude raspoređen na poziciju koja mu prema njegovom iskustvu i dosadašnjim rezultatima i pripada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: