Narodna kuhinja pred zatvaranjem

Narodnoj kuhinji u Kosovskoj Mitrovici preti zatvaranje zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.06.2008.

13:32

Default images

Ta kuhinja hranom snabdeva oko 60 najugroženijih osoba iz ovog grada i susednog Zvečana. Predsednica Udruženja žena "Sabor", pri kojem od 2004. godine radi narodna kuhinja, Milanka Ordić izjavila je da zbog nedostatka sredstava kuhinji preti zatvaranje, a korisnicima glad.

"Tim našim sugrađanima, među kojima je najviše raseljenih iz drugih delova Kosova i Metohije i izbeglica iz Hrvatske, to je jedini obrok u toku dana. Nažalost, ovih dana kuhinja je pred zatvaranjem jer mi nismo u mogućnosti da pronađemo donatore", rekla je Ordićeva.

Prema njenim rečima, problem je u tome što i one firme, posebno iz centralne Srbije, koje su pristale da privremeno finansiraju rad kuhinje, kažu da je to, ipak, i pre svega obaveza države i otkazuju svoje donatorstvo.

U kuhinji hrane ima za još samo nekoliko dana tako da je situacija alarmantna, istakla je Ordićeva dodajući da će, ako ne bude donatora, kuhinja biti zatvorena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: