KPS: Uhapšeni pušteni iz pritvora

Četvorica Srba koji su noćas uhapšeni zbog šverca nafte kod sela Zupče u opštini Zubin Potok danas au pušteni iz pritvora.

Izvor: B92

Utorak, 01.04.2008.

11:09

Default images

Portparol Kosovske policijske službe (KPS) zadužen za sever Kosova Besim Hoti rekao je FoNetu da je to odluka javnog tužioca koji je procenio da nema potrebe za određivanjem pritvora od 72 sata. Upitan da li je tačno da su pušteni na intervenciju regionalnog komandira UNMIK policije, Hoti je rekao da "nije bilo nikakvih intervencija već se radi o odluci javnog tužioca".

Četvorica Srba su uhapšena dok su u dva kombi vozila, čiji su vlasnici Albanci iz Kosovske Mitrovice, prevozili šest tona nafte iz Srbije prema unutrašnjosti Kosova.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su pokušali da prošvercuju naftu za jednu firmu iz Zubinog Potoka.

Navodno se preko te firme odvija šverc nafte iz centralne Srbije na Kosovo, preko teritorije opštine Zubin Potok.

Prema policijskim izvorima, od 1. marta je na taj način prošvercovano oko 1.000 tona nafte.

Tvrdi se da je Zubin Potok samo prolazna tačka, jer se nafta dalje prodaje po čitavom Kosovu. Prema izvorima iz KPS-a, sumnja se da su dve grupe švercera u petak kod sela Zupče pucale jedna na drugu.

Komandir policijske stanice u Zubinom Potoku Draža Božović tada je rekao da su nepoznati napadači iz pravca albanskog sela Košutovo pucali u jedan čas posle ponoći na kontrolni punkt KPS-a u selu Zupče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: