DSS i "selektivno izveštavanje"

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović prozvao B92 zbog "selektivnog načina izveštavanja". B92 demantuje navode.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 23.02.2008.

19:11

Default images

Mladenović je postavio pitanje - "Zašto su na zvaničnom sajtu B92 emitovane zvanične izjave Kondolize Rajs i Nikolasa Bernsa, a nisu emitovane zvanične izjave zvaničnika u srpskoj vladi, ministra Slobodana Samardžića i savetnika predsednika vlade Branislava Ristivojevića".

"Pitam glavnog i odgovornog urednika B92 Verana Matića da li su oni registrovani u SAD kao američki medij ili su registrovani u državi Srbiji. S obzirom na to da koriste nacionalnu frekvenciju kao nacionalni resurs postavljamo pitanje i Radiodifuznoj agenciji da li saglasno zakonu B92 objektivno informiše ili vrši cenzuru", naveo je Mladenović u izjavi Tanjugu.

RTV B92 saopštava da su sve reakcije domaćih zvaničnika Samardžića i Ristivojevića objavljene u vestima i radija i televizije, a zatim prenete na sajt B92, što je redovna procedura.
"Zbog toga nam nije jasno zbog čega Andreja Maldenović, što nije prvi put, neargumentovano napada i iznosi teške optužbe na račun B92, koji kao i uvek do sada pravovremeno i istinito informiše gledaoce."

"S obzirom na atmosferu u kojoj se od pojedinih funkcionera legitimizuje nasilje, čak i odobrava, smatramo da ovake izjave mogu da budu povod za još jednu hajku na našu medijsku kuću", navodi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: