Filipini: U nevremenu poginulo 10

U naletu tajfuna Mitag najmanje 10 osoba poginulo, avion s dva pilota vodi se kao nestao.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.11.2007.

12:36

Default images

Vetrovi brži od 160 kilometara na čas zahvatili su šire područje Filipina, saopštile su lokalne vlasti. Avion je nestao pošto je krenuo u potragu za 26 filipinskih članova posade, kada je njihov ribarski brod potonuo prošle nedelje u blizini ostrva Spratli, u Južnom kineskom moru.

Lokalni zvaničnici saopštili su da se dvojica farmera vode kao nestala pošto je nadošla reka srušila njihove kuće u severnoj provinciji Apajao, prenosi AP.

Najveći broj ljudi poginuo je tokom vikenda u istočnim provincijama Kamarines Sur i Kamarines Norte, pre no što je Mitag promenio pravac i krenuo ka severu zemlje, ka provinciji Isabela.

Tajfun Mitag juče je pogodio provinciju Isabela, potopivši najmanje 50 sela. Žitelji su evakuisani zbog mogućih poplava i odrona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: