Ugovor s Varteksom nije raskinut

Ugovor preduzeća Univerzijada i Varteks još nije raskinut, a generalni direktor Univerzijade Siniša Jasnić još je na tom mestu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2007.

16:11

Default images

Novi izvršni direktor Univerzijade kaže da će ugovor biti raskinut, a da nema razloga za smenu Siniše Jasnića, i pored toga što on stoji iza spornog ugovora s Vrateksom. Podsetimo, prošlo je više od dva meseca pošto je objavljeno da je preduzeće Univerzijada sklopilo ugovor s hrvatskim Varteksom mimo tendera i zakona o javnim nabavkama.

Ko će šiti odela za predstavnike Srbije na Univerzijadi 2009 još se ne zna. Tender, koji je izostao, biće raspisan kada se u budžetu za to odvoji novac. Osim toga, čeka se i raskid ugovora s Varteksom iako je odluka o tome doneta još početkom oktobra.

Novopostavljeni izvršni direktor Univerzijade Zoran Jovanović pokušao je da objasni zašto je potrebno skoro dva meseca da se sporni ugovor raskine.

Po objavljivanju vesti da je Univerzijada sklopila ugovor s Varteksom bez tendera, izvršni direktor tog preduzeća Srđan Bošković razrešen je dužnosti. Međutim, generalni direktor Siniša Jasnić, koji je potpisao ugovor, nije smenjen.

Izvršni direktor nije želeo da odgovori da li će Jasnić biti smenjen posle izveštaja inspekcije. Kako saznaje B92, budžetska inspekcija je završila izveštaj i uputila ga preduzeću Univerzijada koje ima pravo žalbe. Do tada detalji izveštaja nisu poznati.

A u Beogradu će 1. i 2. decembra boraviti inspekcija svetske studentske sportske federacije – FISU, koja treba da utvrdi da li napreduju radovi na objektima za Univerzijadu 2009.

Iz Univerzijade i ministarstva prosvete poručuju da Beograd može da bude ponosan uoči dolaska inspekcije i da svi radovi na olimpijskom selu na Novom Beorgadu napreduju i bolje nego što su planirali. Na Univerzijadi 2009 očekuje se 12.000 učesnika iz više od 170 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: