Toplane spremne za grejnu sezonu

Toplane u Srbiji spremile velike količine mazuta kako bi se izbegao prekid u daljinskom grejanju tokom zimskih meseci.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2006.

16:34

Default images

U mnogim gradovima Srbije grejanje je poskupelo pred početak sezone, a u JKP „Beogradske elektrane“ upozoravaju da će se naći na ivici egzistencije ukoliko do poskupljenja ne dođe i u Beogradu.

Niske temperature građani će dočekati u toplim stanovima, ali da bi mogle da obezbede dobro grejanje tokom čitave zime, Toplane u Srbiji napunile su svoje rezervoare mazutom i pripremile se za alternativni rad. Predsednik udruženja Toplane Srbije kaže da neće dozvoliti da se ponovi situacija od prošle godine, kada su nastali problemi zbog smanjene isporuke gasa iz Rusije.

Najveći problemi sa grejanjem očekuju se u istočnoj Srbiji, posebno u Boru i Majdanpeku, koji se nalaze na samom kraju gasovodne mreže. U deset gradova Srbije lokalne vlasti odobrile su poskupljenje pred početak sezone, pa daljinsko grejanje sada košta između 36 i 46 dinara.

U Beogradu, cena je i dalje stara, 32 dinara po kvadratu, a u Beogradskim toplanama kažu da rade na ivici isplativosti i očekuju da će im Skupština grada odobriti poskupljenje od 15 odsto.

15. i 16. oktobra biće obavljene tople probe, a grejanje će početi 17. oktobra, kada se, prema vremenskoj prognozi, očekuje da će temperatura pasti ispod 12 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: