Nevreme u Timočkoj krajini

Snažno nevreme pogodilo sinoć Timočku krajinu i obaralo drveće, oštetilo kuće i bez struje i telefona ostavilo cela naselja.

Izvor: B92, Beta

Subota, 01.07.2006.

13:40

Default images

U Zaječaru su zabeleženi udari vetra od 90 kilometara na čas. Povređenih nema, a kvarovi na telefonskim vezama i elektrosistemu sanirani su tokom noći. Šteta se još procenjuje. Tokom oluje, palo je 12 litara kiše po kvadratnom metru.

Sa teritorije svih opština Timočke krajine dejstvovala je 41 protivgradna stanica, a ispaljeno je 187 raketa. Zahvaljujući njihovom pravovremenom dejstvu, razbijeni su intezivni gradonosni oblaci.

Nevreme u Rumuniji

Najmanje šest osoba poginulo, osam ih se vodi kao nestalo, u nevremenu u Rumuniji. Nevreme je bilo praćeno obilnim kišama koje su sinoć zahvatile severoistočni deo zemlje. Kako je saopšteno, u severoistočnoj županiji Sučeava palo je više od 80 litara po kvadratnom metru. Evakuisano je 440 osoba, oštećeno 2.000 kuća i pomoćnih objekata, dva naselja su izolovana, a u više njih nema struje. Oko 600 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova uz potrebnu tehniku radi na otklanjanju posledica nevremena.

U južnoj županiji Mehedinc, vetar, čiji su udari bili i do 150 kilometara na sat, uzrokovao je sinoć velike štete. I Bukurešt su danas pogodile obilne padavine, zbog kojih je poplavljeno nekoliko ulica. Saobraćaj je otežan, a u nekim zonama blokiran. Kako upozoravaju meteorolozi, nevreme će potrajati u više rumunskih županija do ponedeljka, a nevreme je prethodnih dana zahvatilo i krajeve Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: