Forum gimnazija najavljuje štrajk

Forum beogradskih gimnazija najavio štrajk zbog kažnjavanja kolega iz Osme beogradske gimnazije.

Izvor: B92

Sreda, 10.05.2006.

14:42

Default images

Forum je najavio štrajk za ponedeljak, 15. maj, a nastava u gimnazijama biće skraćena na 30 minuta. Forum beogradskih gimnazija ima 880 članova u 21 beogradskoj gimnaziji, koliko ih ukupno i ima, i očekuje da će sve gimnazije učestvovati u štrajku.

Razlog za štrajk Forum vidi u dešavanjima u Osmoj beogradskoj gimnaziji, gde je direktor oduzeo deo zarade profesorima zbog učestvovanja u štrajku Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije. Forum zahteva od direktora te škole da odmah vrati novac kažnjenim profesorima, smatrajući da rešenja koja su uručena nisu u skladu sa zakonom.

Forum je optužio i ministra prosvete i sporta Slobodana Vuksanovića da sprovodi metode zastrašivanja i da je prošle nedelje potpisao dokument kojim nalaže direktorima škola da kažnjavaju učesnike štrajka Unije sindikata prosvetnih radnika. Dodaje se da su u škole u Srbiji i u beogradske gimnazije došli inspektori rada koji se raspituju o štrajku, traže spiskove i odluke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: