Četvrtak, 30.03.2006.

17:25

Bivši viceguverner na slobodi

Bivši viceguverner Narodne banke Srbije Dejan Simić i funkcioner SPS-a Vladan Zagrađanin pušteni su danas iz pritvora.

Izvor: B92

Default images

Razlog za puštanje je bio taj što se pred istražnim sudijom nije pojavio glavni svedok Šalom Špilman, rekao je za B92 Simićev advokat Sava Anđelković. Predstavnik izraelske investicione grupe Kardan, Šalom Špilman je trebalo da bude saslušan kao svedok u istrazi povodom afere "kofer", koja se zbog primanja i davanja mita vodi protiv Dejana Simića i Vladana Zagrađanina.

"Pošto je pritvor produžen da bi se saslušao gospodin Špilman, odbrana je shvatila da se radi o čoveku koji namerno izbegava da dođe, bilo zbog toga što ne želi da učestvuje u nekim prljavim poslovima, koji su možda i van njega podmetnuti ili su i njega uvukli u to, a možda se i boji. U takvoj situaciji odbrana je predložila ukidanje pritvora zbog toga što je potpuno neizvesno da li će uopšte doći i kada će doći, ako ikada dođe".

Anđelković tvrdi da će, nakon izlaska iz pritvora Simića i Zagrađanina biti otvoreni mnogi dosijei koji će pokazati ko je pokušao da izazove krizu vlasti pokušajem da kompromituje čelne ljude u Narodnoj banci Srbije.

On je najavio i podnošenje krivičnih prijava protiv osoba koje su uticale na pokretanje ove afere, za koju tvrdi da je montirana, ali nije želeo da precizira o kojim osobama se radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: