Predao se Beara

Izvor: B92

Subota, 09.10.2004.

22:12

Default images

Ljubiša Beara predao se vlastima Srbije, a u subotu uveče ide u Hag.

Vlastima Srbije u subotu se dobrovoljno predao Lubiša Beara, koji je optužen pred haškim tribunalom, saopštila je Vlada Srbije. Beara je u razgovoru sa ministrom pravde Srbije Zoranom Stojkovićem rekao da se predao da bi zaštitio interese države i svoju porodicu, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da ministar Stojković večeras zajedno sa Bearom putuje u Hag, da bi na licu mesta predočio da će Vlada na prvoj sledećoj sednici izdati sve potrebne garancije za njegovo eventualno puštanje na slobodu do početka suđenja i da će mu obezbediti svu potrebnu pomoć.

Ljubiša Beara je, kako prenosi kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije, rekao da ima poverenja u Vladu i da od nje očekuje da će za njega pružiti sve garancije, materijalnu pomoć,kao i pomoć u odbrani tokom procesa pred haškim tribunalom. On je insistirao da dirktno ode u Hag i zatražio da sa njim otputuje ministar Stojković, dodaje se u saopštenju.

Stojković je rekao da će vlada preduzeti sve mere u njenoj nadležnosti i da visoko ceni čin Ljubiše Beare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: