Pet atentata na Đinđića

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.04.2003.

16:43

Default images

Iz izvora bliskih istrazi B92 saznaje da je na Zorana Djindjića pet puta pokušan atentat. Prvi put početkom februara, kada je sa porodicom boravio na Kopaoniku, a prema podacima policije u isto vreme je tamo boravila i grupa kriminalaca iz Zemunskog klana. Prema policijskim saznanjima u to vreme su u selu Brzeće na Kopaoniku boravili Dušan Spasojević i Milorad Luković. Drugi pokušaj ubistva dogodio se tokom povratka Dindjića i njegove porodice sa Kopaonika za Beograd. U njemu su osim zemunskih kriminalaca učestvovali i pripadnici JSO. Prema policijskim informacijama, Zvezdan Jovanović i još jedan pripadnik JSO-a, stručnjak za raketne bacače koji je u medjuvremenu uhapšen, nalazili su se na Begaljičkom brdu u trenutku dok su prolazila kola sa porodicom Djindjić. Prema planu koji nije ostvaren, nakon napada raketnim bacačima, planirano je da Jovanoviću pomognu Milan Luković Kum i njegovi saradnici koji su u zasedi bili sa automatskim puškama, ali napad nije uspeo jer su kola prošla prebrzo. Treći i četvrti pokušaji ubistva su već poznati incidenti kod hale Limes na auto-putu i plan o ubistvu ispred Savezne skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: