Vrhovni Savet Odbrane smenio Aca Tomića

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2003.

19:50

Default images

Vrhovni savet odbrane ocenio je uspešnim dosadašnje izvršavanje zadataka u angažovanju Vojske u uslovima vanrednog stanja u Srbiji i zaključio da sa ovakvim angažovanjem i saradnjom sa MUP Srbije i drugim organima treba nastaviti u otklanjanju uzroka vanrednog stanja. VSO je doneo odluku o prestanku profesionalne vojne službe načelniku Uprave bezbednosti general-majoru Acu Tomiću.

U saopštenju izdatom nakon sednice, kaže se da je Savet razmotrio političko bezbednosnu situaciju u Srbiji i Crnoj Gori sa naglaskom na uslove vanrednog stanja u Srbiji. Prihvaćen je izveštaj načelnika Generaralštaba o realizaciji odluke VSO o nagažovanju vojske SCG u uslovima vanrednog stanja u Srbiji. Savet ocenjuje uspešnim dosadašnje izvršavanje zadataka u angažovanju vojske u uslovima vanrednog stanja u Srbiji i da sa ovakvim angažovanjem i saradnjom sa MUP Srbije i drugim organima treba nastaviiti i dalje u otklanjanju uzroka vanrednog stanja.

VSO je konstituisao Odbor za koordinaciju reforme Vojske Srbije i Crne Gore sa prioritetom pristupanja Partnerstvu za mir i poboljšanje uslova rada i materijalnog položaja zaposlenih u vojsci. VSO doneo je odluku o prestanku profesionalne vojne službe načelniku Uprave bezbednosti general-majoru Acu Tomiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: