Petak, 30.03.2012.

18:54

Orban: Ličnost predsednika je sveta

Povodom odluke da se Palu Šmitu oduzme doktorat zbog plagijata, mađarski premijer je rekao da se odluke predsednika mogu kritikovati ali ne i njegova ličnost.

Izvor: Tanjug

Default images

On je kazao da je za Mađarsku od izuzetne važnosti da ima predsednika čija je "ličnost sveta", a na pitanje novinara da li misli da je Šmit prevarom stekao doktorsku titulu, odgovorio je da je njihovo pitanje neopravdano, prenosi MTI.

Šmitu je titula doktora, koju je stekao 1992. godine, oduzeta zato što je ustanovljeno da mu je doktorska disertacija bila plagijat.

"Univerzitetski Senat oduzeo je titulu, a odluka je doneta sa 33 glasa prema i četiri protiv. Doktorska teza nije zadovoljila ni u naučnom, ni u etičkom smislu", izjavio je juče rektor budimpeštanskog Univerziteta Semelvajs, Tividar Tulašaj.

On je rekao da se Šmitov doktorat, u značajnoj i neuobičajenoj meri, zasniva na doslednom prevodu "osrednjeg kvaliteta".

Uloga predsednika u Mađarskoj uglavnom je ceremonijalna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: