Sreda, 29.06.2016.

01:38

"Pucao je na sve, bio je sav u crnom..."

Pre eksplozija na aerodromu Ataturk u Istanbulu jedan napadač je nasumično počeo da puca dok je prilazio terminalu, kaže jedan od svedoka za Rojters.

Izvor: B92

Foto: GettyImages

„Pucao je na svakoga ko je bio ispred njega. Bio je sav u crnom. Lice mu nije bilo maskirano. Bio sam na 50 metara od njega“, kaže 77-godišnji Južnoafrikanac Pol Ros.

Kako se navodi, on je na „Ataturku“ u Istanbulu sa svojom ženom čekao let.

„Sagnuli smo se iza nečega, ali ja sam stajao i gledao ga. Sve eksplozije su se dogodile jedna za drugom. Do tada je već prestao da puca“, navodi Ros.

Prema njegovim rečima onda je krenuo ka njima i držao oružje u jakni.

„Gledao je oko sebe nervozno da li će neko pokušati da ga zaustavi i onda sišao dole liftom. Čuli smo još pucnjave i onda još jednu eksploziju i tada je sve bilo gotovo“, ističe on.

Na snimcima sa sigurnosne kamere vidi se muškarac koji pada ranjen i potom aktivira eksploziv.

„Bilo je pucnjave, čulo se kao gromovi, a onda je samo bila vatra svuda. Prozor na automobilu mi je izleteo, a automobil ispred mog uništen je“, kaže taksista Fatih.

On navodi da je prošlo najmanje dva minuta između zvukova pucnjave i eksplozije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Žestoke borbe; Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

23:39

16.6.2024.

6 min

Podeli: