Ponedeljak, 28.11.2005.

15:08

Draža i CIA na sajtu Ministarstva

Ako se uđe na sajt Ministarstva za dijasporu Republike Srbije, prvo što se vidi je slika Draže Mihajlovića.

Izvor: B92

Default images

Na zvaničnoj veb-prezentaciji ove institucije Republike Srbije, na vrhu sajta odmah ispod zaglavlja, nalaze se redom portreti Draže Mihajlovića, Vuka Stefanovića Karadžića, Nikole Tesle, Mihajla Pupina i svetog Save. Sve slike su interaktivne, a ako se klikne na neke od njih, slede dalja iznenađenja, tj. "pomoć" sajtova nekih susednih i nekih daljih država i njihovih obaveštajnih agencija.

Ispod slike Draže Mihajlovića krije se link koji vodi na sajt nevladine organizacije Ravnogorski pokret Brčko, sa sedištem u Bosni i Hercegovini. Umesto biografije, verovatno zbog greške na brčanskom sajtu, sledi poruka s tradicionalnim četničkim pozdravima: "Pomoz Bog. Sekciju koju ste tražili ne postoji na ovom sajtu (...) S verom u Boga, sloboda ili smrt".

Ukoliko se klikne na sliku Nikole Tesle, put vodi na jedan hrvatski sajt, tačnije popis linkova koje sajt registrovan u toj susednoj državi nudi u vezi sa Nikolom Teslom.

Ipak, najveće iznenađenje sledi ako se klikne na kartu Srbije priloženu pored portreta. Put vas vodi na osnovne podatke o Srbiji, ali na engleskom - na sajt američke Centralne obaveštajne agencije (CIA)!

Konačno, link koji se krije ispod slike Mihajla Pupina vodi do jedne institucije Srbije - sajta Tehničkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na stranicu sa biografijom tog poznatog naučnika, a sa slike svetog Save na zvaničnu prezentaciju Hrama svetog Save. Link sa slike Vuka Karadžića se neće otvoriti, a trebalo bi da vodi na zvanični sajt grada Loznice.

Rasprava na ovu temu vodi se i na stranicama Foruma B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Žestoke borbe; Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

23:39

16.6.2024.

13 min

Podeli: