Petak, 26.03.2004.

11:23

Ubijen generalni sekretar FS SCG Branko Bulatović

Izvor: B92

Default images

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore Branko Bulatović preminuo je u petak oko 23.10 sati u Urgentnom centru, potvrdilo je za B92 više izvora. Bulatović je teško ranjen u petak oko 10:30, kada je na njega u hodniku koji vodi ka prostorijama FSCG u Beogradu pucao nepoznati napadač. Bulatovića su nepomičnog pronašli selektor reprezentacije Ilija Petković i ljudi iz Saveza koji su čuli pucanj u hodniku. Prema nezvaničnim saznanjima, ubica je visok oko 180 cm, ima kraću bradu i u trenutku napada na glavi je imao crni šešir. Odmah nakon pucanja spakovao je pištolj u torbicu i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Potpredsednik Saveza Nebojša Leković je u petak predveče pročitao saopštenje lekara Urgentnog centra, u kome je rečeno da je Bulatović doveden u duboko besvesnom stanju sa obilnim krvarenjem glave: “Posle najhitnije reanimacije i dijagnostike, pristupljeno je odmah hitnoj operaciji, zbog teških povreda lobanje i mozga, i operacija je završena u 12.30 časova”.

Na konferenciji za novinare u petak popodne predsednik Fudbalskog saveza Srbije Nebojša Leković rekao je da su svi Bulatovićevi saradnici ogorčeni što se u Beogradu i dalje govori oružjem: “Nadam se da će počinioci ovog bezumnog akta, vrlo brzo biti otkriveni. Pozivam javnost da svi koji nešto znaju, o nekim eventualnim problemima, koje je gospodin Bulatović imao, da obaveste ili nas ili MUP, jer mislim da je obaveza svih nas da svi zajedno pomognemo da se ovaj zločin protiv fudbala, najbrže reši”, kazao je Leković.

Leković je rekao da će u subotu u 15 sati predsednik FS SCG Dragan Stojković održati konferenciju za novinare povodom današnjeg tragičnog događaja. U Savez je stiglo mnogo telegrama fudbalskih federacija iz celog sveta u kojima se "osuđuje ovaj zločinački čin", rekao je Leković. FS SCG je prvi telegram dobio od Nogometnog saveza Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: