Petak, 26.01.2007.

10:51

"Filip Moris" o duvanu i Cefti

Kompanija "Filip Moris" mogla bi da izmesti deo proizvodnje internacionalnih brendova cigareta iz Srbije zbog sporazuma Cefta.

Izvor: Beta

Default images

"Na to će nas naterati nemogućnost da iz Niša razvijamo proizvodnju, izvoz i poslovanje pod uslovima koji su bili razlog dolaska kompanije 'Filip Moris' u Niš", kazao je generalni direktor Duvanske industrije Niš (DIN) Euđenio Sidoli.

Sidoli je za "Glas javnosti" rekao da je "Filip Moris" prebacio značajan deo proizvodnje svojih internacionalnih brendova u DIN, verujući u dobru zaštitu domaćih proizvoda i stabilne uslove do 2009. godine.

Prema sadašnjim uslovima koje nameće Cefta - sporazum o slobodnoj trgovini u jugoistočnoj Evropi, kako je naveo, kompaniji je isplativije da na tom tržištu budemo prisutni kao uvoznici, što je suprotno logici i dugoročnom cilju privatizacije DIN-a.

On je dodao i da bi mogli da premeste proizvodnju cigareta na crnogorsko tržište ili u Rumuniju, ako se vlade u Beogradu i Podgorici brzo ne dogovore o eliminisanju dvostrukog oporezivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: