Četvrtak, 25.12.2008.

01:19

“Nema sukoba koncepcija“

Pomoćnik ministra odbrane Ilija Pilipović izjavio je da u Vojsci nema sukoba koncepcija, kao što to tvrdi načelnik Generalštaba general Zdravko Ponoš.

Izvor: Politika, Tanjug

Default images

"Ne može biti sukoba koncepcija ako postoji samo jedna, koju kreira Ministarstvo odbrane. Tako je definisano u zakonima o Vojsci i odbrani, nadležnosti u tim aktima jasno su određene", izjavio je Pilipović u intervjuu "Politici".

Odgovarajući na Ponoševe tvrdnje da Ministarstvo loše gazduje parama koje je dobilo od države, pomoćnik ministra Pilipović je istakao da je " to apsolutno netačno".

Komentarišući izjavu generala Ponoša da "politika odbrane ove države ne postoji", Pilipović kaže:

"Godišnje analize borbene gotovosti prave se u martu. Tada je to stanje ocenjeno pozitivnim, bez nagoveštaja dramatičnog ugrožavanja bezbednosti Srbije i regiona. I sam general Ponoš je više puta ponavljao takvu ocenu.“

“U periodičnim ’presecima’ ocena nije bilo disonanci između Ministarstva odbrane i Generalštaba", istakao je Pilipović.

Odgovarajući na pitanje kako u Ministarstvu doživaljavaju generalski bojkot prijema koji je priredio ministar Dragan Šutanovc, pomoćnik ministra Pilipović kaže:

"To je bio tužan pokušaj da se iz nekog još nedovoljno jasnog razloga skrene pažnja na sebe. Pouzdano znamo da neki generali nisu podržali Ponoša, ali su postupili po njegovom naređenju", tvrdi pomoćnik ministra odbrane Pilipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: