Subota, 24.02.2007.

20:33

Zahtev za istragu protiv profesora

Zamenik smederevskog okružnog tužioca podnela zahtev za sprovođenje istrage protiv 10 zaposlenih na Pravnom fakultetu.

Izvor: FoNet

Default images

Njima je pre dva dana određen pritvor do 30 dana. U međuvremenu, još tri profesora Pravnog fakulteta, Nenad Đurđević, Milena Petrović i Jasmina Nektarijević, koji su uhapšeni kasnije, sprovedena su u Okružni zatvor u Smederevu, gde će ih sutra saslušati istražni sudija, rekla je za RTS zamenik tužioca u Smederevu Gordana Maksimović.

"Za sada je utvrđeno da su pored novca osumnjčeni primali i poklone, te je organizator ove kriminalne grupe dobio na poklon luksuzni automobil marke BMW, čija je vrednost oko 40.000 evra. Svi oni su dobrog imovnog stanja, sa mesečnim primanjima daleko iznad prosečnih, a jedan od njih ima u posedu ergelu od deset rasnih konja. Kod jednog od osumnjičenih profesora u stanu je pronađeno oružje za koje nema dozbvolu, te će istraga da se vodi i za krivično delo nedozvoljenog držanja oružja", rekla je Maksimovićeva.

Zbog sumnje da su primali i posredovali u primanju mita od studenata 20. i 22. februara je uhapšeno je 11 profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu, a pored njih uhapšeni su šef Službe za studentska pitanja i jedna nezaposlena osoba.

Sumnje se da su oni u dužem vremenskom periodu izvršili više krivičnih dela primanja mita i posredovanja u primanju mita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: