Ponedeljak, 21.07.2014.

15:11

Kasetne bombe na Lugansk,ima mrtvih

Nekoliko ljudi je poginulo i ranjeno, a zgrada u kojoj je smeštena regionalna vlada u Lugansku uništena je u vazdušnom napadu ukrajinskih snaga na taj grad.

Izvor: Tanjug

Default images

U napadu su upotrebljene kasetne bombe, objavila je pres služba samoproglašene Luganske Narodne Republike.

Svim stanovnicima je savetovano da napuste opasnu oblast.

Posmatrači OEBS-a, koji su odseli u obliženjm hotelu, napuštaju grad, prenosi Itar-Tas.

Pres služba gradske skupštine u Lugansku je saopštila da je u artiljerijskoj vatri pričinjena ozbiljna šteta na tramvajskim šinama i mreži trolejbusa.

Borci odbrane samoproglašene Luganske Narodne Republike u međuvremenu su saopštili da su pogodili jedan ukrajinski vojni avion i uništili tri tenka.

Prema tom saopštenju, neprijateljske snage su angažovale avijaciju kao podršku kopnenim snagama. Ukrajinski avion je trebalo da tuče pozicije odbrambenih snaga ali je pogođen i odleteo ostavljajući iza sebe trag od dima.

Samoodbrambene snage su se pregrupisale i uspele da unište tri neprijateljska tenka, preneo je Itar-Tas. Nekoliko sati pre toga ukrajinski predsednik Petro Porošenko naredio je da se obustavi vojna operacija u prečniku od 40 kilometara od mesta pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine.

Ranije danas kod železničke stanice u Donjecku vodili su se žestoki sukobi, a očevici kažu da su videli oblake dime i čuli jake eksplozije iz okoline stanice u centru grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: