Nedelja, 20.05.2007.

12:19

Poruke ministara na početku mandata

Ministri poručili građanima Srbije da je njihov primarni zadatak u narednom periodu obezbede sigurniji i bolji život građana.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić u izjavi za nedeljnu "Politiku" rekao je da je zaštita prava i sloboda, miran život svih građana Srbije i borba protiv korupcije prioritet u radu policije sa aspekta bezbednosti.

"To je bio primarni zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnom, a biće i u narednom periodu, što podrazumeva još efikasniju borbu protiv svih vidova kriminala, naročito organizovanog", kazao je Jočić.

On smatra da je načinjen "dubok prodor u iskorenjivanju korupcije u svim oblicima, od one koja je dosezala do državnih organa i sitne koja najviše pogađa obične građane" i najavio da će ovo Ministarstvo uložiti sav potencijal da počinioce najtežih krivičnih dela izvede pred sud.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević rekao je da zdravstveni sistem treba da obezbedi pravičnost u korišćenju i finansiranju zdravstvene zaštite, finansijsku i institucionalnu održivost sistema, efikasnost, kao i da unapredi kvalitet rada i usluga i da obezbedi prihvatljivost takvog sistema i za korisnike i za davaoce usluga.

Milosavljević je najavio da je plan Ministarstva zdravlja da ovaj započeti posao brže i efikasnije radi, kao i da pacijenti  budu u središtu pažnje. Posebnu pažnju posvetiće unapređenju zdravlja dece, mladih i adolescenata i povećavanju prava iz ostvarivanja zdravstvene zaštite na teret zdravstvenog osiguranja.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Popović najavio je da će ovo Ministrastvo nastaviti aktivnosti započete u prethodne tri godine jer je Srbija vrlo blizu da upravo u oblasti energetike u najskorije vreme ispuni uslove za priključenje EU.

"U oblasti elektroenergetike predstoji dalja institucionalna regionalna integracija i učešće u stvaranju regionalnog i panevropskog tržišta električne energije, kao i dalje restrukturiranje i reorganizovanje javnih preduzeća u cilju efikasnijeg rada i stvaranja profita", rekao je Popović.

Ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević izjavio je da je prioritet Ministarstva poljoprivrede "približavanje narodu" i da je u tom smislu potrebno formiranje kancelarije Ministarstva u značajnijim regionalnim centrima.

Ministarstvo poljoprivrede radiće na projektima razvoja seoske infrastrukture, obrazovanju, kulturi, socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti zemljoradnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: