Nedelja, 18.06.2017.

10:57

Stefanović: Jedno je sigurno - Vučić neće menjati odluku

Predsednik Vučić će u ponedeljak razgovarati sa poslaničkom grupom SNS o podršci mandatarki Ani Brnabić, izjavio je funkcioner te stranke Nebojša Stefanović.

Izvor: B92, Tanjug

Stefanović: Jedno je sigurno - Vučić neće menjati odluku
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

"Imamo određene teškoće u obezbeđivanju stabilne skupštinske većine. Predsednik će već u ponedeljak razgovarati sa poslaničkom grupom SNS da vidi šta narodni poslanici misle", rekao je Stefanović.

Kako kaže, ukoliko sve bude u redu očekuje da će sednica skupštine na kojoj će biti izabrana vlada moći da bude već nekog narednog vikenda.

Prema njegovim rečima, ono što je potpuno sigurno je da Vučić neće menjati svoju odluku kao što to nije radio ni ranije.

"Upravo zato što smo dobro razmišljali o tome, zato što je doneo odluku koja je u najboljem interesu za građane Srbije", rekao je Stefanović za Pink.

Predsednik Aleksandar Vučić za mandatarku za sastav nove Vlade Srbije izabrao je dosadašnji ministarku državne uprave i lokalne samouprave Anu Brnabić, navodeći da će ona voditi ekonomski, lider SPS Ivica Dačić politički deo.

Svetski mediji, kao i mediji u regionu odmah su preneli tu vest navodeći da će Ana Brnabić postati prva gej premijerka na Balkanu.

Odmah potom oglasio se lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma navodeći da "Ana Brnabić nije njegov premijer", a mediji su nekoliko dana kasnije preneli i da za izbor Ane Brnabić pored poslanika JS neće glasati ni Moamer Zukorlić, kao i da u samoj SNS ima onih koji nisu saglasni s tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: