Petak, 16.10.2009.

15:39

Više sporazuma Srbije i Rusije

Za vreme posete ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Beogradu 20. oktobra biće potpisano više sporazuma, programa i memoranduma.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je danas javila agencija Itar-Tas, za potpisivanje je spreman sporazum između vlade Rusije i Srbije o saradnji u oblasti reagovanja u slučaju humanitarnih katastrofa, upozoravanja na prirodne nepogode i tehnogene havarije i eliminisanja njihovih posledica.

Na osnovu tog sporazuma planirano je da Ministarstvo za vanredne situacije i civilnu odbranu Rusije i odgovarajuća služba Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u perspektivi na aerodromu u Nišu “formiraju regionalnu bazu, odgovornu za veliki deo Balkana”, navela je ruska državna agencija.

Očekuje se, takođe, zaključivanje sporazuma između Ministarstava unutrašnjih poslova dveju zemalja o saradnji u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, kao i sporazum o saradnji između Državne dume (donjeg doma ruskog parlamenta) i Skupštine Srbije.

Predviđeno je potpisivanje programa međuvladine saradnje u oblasti kulture, nauke, sporta i omladinske politike za period 2009/2010, memoranduma o saradnji između administracije Kurske oblasti i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije.

Tokom posete Medvedeva biće potpisan i sporazum između ”Gasproma” i ”Srbijagasa” o formiranju zajedničke kompanije za modernizaciju podzemnog skladišta gasa ”Banatski Dvor”, koji je parafiran 15. oktobra u Beču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: