Subota, 13.09.2008.

01:24

Slepi miševi u Palati pravde

U beogradskoj Palati pravde “stanuje“ dosta slepih miševa, ali ne sme im niko ništa, jer su zakonom zaštićeni, piše “Politika“ .

Izvor: Politika

Default images

U zgradi beogradske Palate pravde trenutno “živi” nekoliko hiljada slepih miševa. Skoro identičan je i broj zaposlenih u ovoj pravosudnoj ustanovi. Zaposleni slepim miševima ne smeju da se suprotstave ni na koji način jer kažu da im je objašnjeno da su ovi sisari zakonom zaštićeni.

Milan Paunović iz beogradskog Prirodnjačkog muzej kaže da je muzej pre dve ili tri godine, zaista, “popisao i prebrojao” slepe miševe u zgradi Palate pravde.

Međutim, nisu uspeli da uradie ništa u vezi sa njihovim izmeštanjem s obzirom na to da je unutrašnji prostor vertikalan i izuzetno širok, pa je prostor kao takav izuzetno nezgodan za bilo kakvo hvatanje.

Ivana Ramić, portparol beogradskog Okružnog suda kaže da tačan broj slepih miševa nije utvrđen, ali navodi da situacija nije tako drastična kako na prvi pogled izgleda.

Elvir Burazerović, predsednik "Orke”, organizacije za poštovanje i brigu o životinjama, tvrdi da ne postoji realna opasnost od ovih sisara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: