Četvrtak, 11.04.2013.

17:38

Stefanović s predsednikom Dume

Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović i predsednik ruske Dume Sergej Jevgenevič Nariškin izrazili su zadovoljstvo zbog jačanja međuparlamentarne saradnje.

Izvor: Beta

Default images

Stefanović se zahvalio na tome što je srpski parlament stekao status posmatrača u Parlamentarnoj skupštini Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (PS ODKB) i na taj način se priključio radu svih struktura te organizacije, navodi se u saopštenju.

Sergej Jevgenevič Nariškin je i predsedavajući Parlamentarne skupštine Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (PS ODKB).

Stefanović je ukazao na to da Srbija želi da ostane vojno neutralna, ali da razvoj odnosa sa ODKB podrazumeva saradnju u svim oblastima, posebno u borbi protiv terorizma, ali i protiv drugih bezbednosnih pretnji i izazova.

"Saradnja sa ODKB je značajna za Srbiju i zbog mogućnosti saradnje sa zemljama Zajednice nezavisnih država, sa Evroazijskim savezom i drugim političko-ekonomskim savezima, poput Briksa", dodaje se u saopštenju.

Nariškin se zahvalio na poseti srpske delegacije Sankt Peterburgu i još jednom čestitao na statusu posmatrača Narodne skupštine Republike Srbije u PS ODKB.

Pored Stefanovića, sastanku saveta PS ODKB u Sankt Peterburgu prisustvuju i poslanici Milovan Drecun i Jovan Palalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: