Sreda, 11.01.2012.

09:02

Ubijen iranski nuklearni naučnik

Iranski nuklearni naučnik i profesor univerziteta Mustafa Ahmadi Roshan ubijen je u Teheranu u eksploziji bombe podmetnute u automobil u kojem je bio.

Izvor: Beta

Default images

Agencije prenose da je u eksploziji bombe povređeno još dvoje ljudi.

"Jutros je jedan motociklista podmetnuo bombu u automobil 'pežo 405', koja je ubrzo posle toga eksplodirala", rekao je zamenik guvernera provincije Teheran, a prenela iranska novinska agencija.

Poluzvanična iranska novinska agencija Fars javila je da još nije utvrđeno da li je Ahmadi sarađivao u okviru iranskog nuklearnog programa i na kom odseku na fakultetu je predavao.

U poslednjih nekoliko godina više naučnika koji se bave nuklearnim programom je ubijeno u Iranu, za šta je Teheran optužio SAD i Izreal. Te dve zemlje odlučno su negirale optužbe Irana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: