Petak, 10.05.2013.

00:23

Dačić u trgovinskoj misiji u SAD

Premijer Srbije Ivica Dačić je od danas u višednevnoj poseti SAD, gde će razgovarati s predstavnicima vodećih kompanija u IT industriji.

Izvor: Beta

Default images

Srpska delegacija, koju će predvoditi premijer Dačić, boraviće u SAD povodom investicione i trgovinske misije (ICT Trade Mission) proširenja bilateralne ekonomske saradnje u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija između Srbije i SAD, saopštilo je Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije.

Cilj ICT misije, čiji je organizovator američki Državni sekretarijat, jeste da se americkim IT kompanijama ukaže na mogućnosti srpskog IT tržišta, u cilju dalje saradnje, jačanja bilateralne trgovine i investicija.

Tokom posete, koja će trajati do 16. maja, srpska delegacija će imati sastanke s čelnicima kompanija Pejpal (Paypal), Majkrosoft (Microsoft), Intel, HP, Orakl (Oracle), Sisko (Cisco), Epl (Apple) i Aj-Bi-Em (IBM).

Dačić će u Sijetlu razgovarati s generalnim direktorom Majkrosofta Stivom Balmerom.

Tom prilikom biće potpisan centralni ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera koji će koristiti državna administracija u Srbiji, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

U San Francisku Dačić će razgovarati s rukovodstvom kompanije Intel, a tokom boravka u SAD sastaće se i s menadžmentima kompanija Sisko, Aj-Bi-Em, HP, Amazon, Orakl, Epl i Gugl Enterprajz (Google Enterprise).

Dačić će, kako je najavljeno, govoriti i na seminaru o ulaganjima u Srbiju i brendiranju Srbije.

Cilj posete srpske delegacije SAD jeste da se predstave mogućnosti IT sektora u Srbiji i uspostavi saradnja s najvećim američkim kompanijama u ovoj industriji. Očekuje se da Srbija postane regionalni centar razvoja IT tehnologije, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: