Sreda, 09.11.2016.

02:12

Bar koji nikada ne greši zna ko je pobedio na izborima

Hilari Klinton ostvarila je laku pobedu prema rezultatima pariskog “Harijevog bara” koji je do sada gotovo uvek pogađao rezultate, piše AFP.

Izvor: B92

Bar koji nikada ne greši zna ko je pobedio na izborima
Foto: Thinkstock

Kako navode, bivša prva dama i državna sekretarka je dobila 513 glasova, a Donald Tramp je uzeo 188.

Vlasnica Izabela Mekelhoun kaže da njen bar nikada nije pogrešio: “Dobro, skoro nikada”. Zapravo, promašili su samo dva puta za devet decenija, piše AFP – kada je Džimi Karter pobedio 1976. godine i 2004. kada je Džordž Buš Mlađi osvojio drugi mandat.

Francuz Mišel Mišel koji vodi gej bar u Parizu kaže da je anketa tačna, kao i da se plaši posledica politike SAD ukoliko dođe do “homofobne Trampove vlasti”.

“Gej zajednica se plašila, a sada smo veoma srećni”, kaže 58-godišnjak.

Inače, bar večeras ima posebnu ponudu – koktele Hilarijus i Trampet.

“Većina Amerikanaca u Evropi glasala je za Hilari jer ne znaju Trampa, a gledaju šta je uradio. Ja sam glasao za njega, ali ni on mi se ne sviđa”, navodi Endi Ruton.

AFP navodi da je bar koji je pre pet godina proslavio vek postojanja u oktobru pokrenuo tradicionalno glasanje, a prvi glas ubacila je ambasadorka SAD u Parizu Džejn Hartli. Na dan izbora u SAD plafon bara bio je pun zastava saveznih država, a na zidovima nalazili su se posteri iz kampanje.

“Harijev bar” poslat je u Pariz iz Njujorka i rekostruisan deo po deo i bio je jedno od omiljenih mesta Ernesta Hemigveja i Skota Ficdžeralda.

Tradicionalno glasanje obavlja se od 1924. godine, decenijama pre nego što su Amerikanci mogli da glasaju u odsustvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: